קלנועית הוא כלי רכב חשמלי וקטן המתאים לרוב לנוסע בודד, ויש קלנועיות המתאימות לשני נוסעים. קלנועית לא מתאימה לנסיעה מחוץ לעיר או ליישוב והיא שימושית לנסיעות קצרות וקלות. אין צורך ברישיון נהיגה ולכן היא מתאימה למי שלא יכולים לנהוג במכונית – מסיבות שונות של גיל, מגבלות פיזיות או סיבות אחרות. משקל של קלנועית משמעותית קל יותר לעומת מכונית והיא שימושית מאוד ככלי מסייע לאנשים עם מוגבלויות. ניתן למצוא אותה במפעלים, קיבוצים, בתי אבות, בלב העיר ובמקומות נוספים. יש מי שמעוניינים לרכוש קלנועית חדשה ויש כאלו שעבורם רלוונטי רכישת קלנועית יד שנייה. לטובת מי שמעוניינים לרכוש זאת במסגרת יד שנייה – ריכזנו טיפים ומידע חשוב בנושא.
סוגים של קלנועית יד 2
בשוק היד שנייה יש דגמים רבים של קלנועית. חשוב לבצע סקירה ולהבין אילו דגמים זמינים עבורכם לרכישה ביד 2, ולאחר מכן לבצע השוואה בין הדגמים הפוטנציאליים. כמו בכל דבר בחיים יש דגמים רבים אפשריים בכל מוצר, עם יתרונות וחסרונות. הבינו היטב את הצרכים שלכם ובדקו איזו קלנועית מספקת לכם את מירב היתרונות לעומת החסרונות. כך למשל קלנועית מסוימת יכולה להיות זולה יותר אך היא לא תתאים לנסיעה של שני אנשים. אם יש לכם צורך בנסיעה לאדם בודד הרי שאין סיבה להשקיע יותר כסף בקלנועית יקרה יותר אשר מתאימה לשני נוסעים. יש קלנועיות מתקפלות – מה שמאפשר ניוד פשוט שלהן מעיר אחת לעיר אחרת. אם אין לכם צורך בכך הרי שמיותר כמובן לרכוש קלנועית מתקפלת ולשלם על כך יותר.
תעודת ותקופת אחריות
חשוב לוודא ביחס לקלנועית יד שנייה האם מקבלים תעודת אחריות – וכמה זמן נשאר לתקופת האחריות ומה היא כוללת. שימו לב שגם אם רכשתם קלנועית משומשת תוכלו בהמשך לשדרג לקלנועית חדשה ולהחליף בסוכנות ממנה רכשת את המשומשת בחדשה, תמורת תוספת ההפרש. ולכן חשוב לוודא האם יש אחריות ותחזוקה.
בטיחות
שימו לב שכאשר מדובר על רכישה יד שנייה של כלי רכב באשר הוא, בין אם מדובר על כלי רכב חשמלי כמו קלנועית או ריקשה שהיא חשמלית (תוק תוק חשמלי) או אפילו כאשר מדובר ברכישה של קרוונים – חשוב לוודא את נושא הבטיחות. אם המוכר החליט למכור את הרכב החשמלי שלו בשל אי תקינות כלשהי אשר מהווה סכנה לבטיחות הנוסעים ומי שסביבם, הרי שזה דבר שאסור לדלג עליו. חשוב לכן להבין מהמוכר מהי סיבת המכירה, לראות לנגד עיניכם תעודת אחריות, לשאול שאלות ולברר.
חשוב לנהל מו"מ
ואחרי כל זה מגיעים לסוגיית המשא ומתן על המחיר. בשוק היד שנייה מותר, ואפילו צריך, להתמקח. ברור למוכר שהמחיר הראשוני "על הנייר" עבור קלנועית שהוא מוכר, הוא לא המחיר הסופי. מתחילים מגבוה ויורדים, ולכן אתם בתור רוכשים פוטנציאליים של קלנועית חייבים להתמקח על המחיר. אין לכם הרי מה להפסיד, רק צריך לנהל משא ומתן בחוכמה. נסו למשל לשחק על משך תקופת האחריות או דברים אחרים. אם תעודת האחריות לא כוללת תקופת אחריות ממושכת זוהי למשל סיבה טובה לבקש הנחה מהמחיר הראשוני.